Ανύψωση του εδάφους του ιγμορείου

Η ανύψωση του εδάφους του ιγμορείου είναι τεχνική ανάπλασης που εφαρμόζεται στην οπίσθια περιοχή της άνω γνάθου(περιοχή προγομφίων και γομφίων). Τα ιγμόρεια είναι δύο αεροφόρες κοιλότητες μέσα στην άνω γνάθο, που υπάρχουν σε όλους μας.

Εσωτερικά επενδύονται με μία μεμβράνη(βλεννογόνο), φυσιολογικά ελαστική. Όταν χαθούν τα δόντια της περιοχής, τα ιγμόρεια συνήθως πνευματικοποιούνται, μεγαλώνουν πολύ σε μέγεθος σε βάρος του οστού της περιοχής. Το αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχει αρκετό κόκκαλο για την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων.

Στην τεχνική της ανοικτής ανύψωσης του εδάφους του ιγμορείου, μέσα από το στόμα προσεγγίζουμε τη μεμβράνη που επενδύει το εσωτερικό του ιγμορείου. Με προσεκτικούς χειρισμούς την αποκολλάμε και την ανασηκώνουμε, τόσο ώστε να γεμίσουμε το κενό με κατάλληλο οστικό μόσχευμα.

Μετά από ένα διάστημα αναμονής 4-6 μηνών, στην περιοχή έχει δημιουργηθεί οστούν το οποίο μπορεί να υποστηρίξει τα εμφυτεύματα που χρειαζόμαστε. Σε πολλές περιπτώσεις εξάλλου η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων γίνεται ταυτόχρονα με τη διαδικασία της ανύψωσης.

Παρά του ότι η τεχνική μπορεί να φαίνεται περίπλοκη, είναι εξαιρετικά καλά μελετημένη, δοκιμασμένη περίπου 25 χρόνια τώρα και κυρίως δίνει πολύ καλά και προβλέψιμα αποτελέσματα συγκριτικά με άλλες τεχνικές που στην περιγραφή τους μορεί να φαίνονται απλούστερες.