Βιογραφικό

Ο Περιοδοντολόγος Ιωάννης Α. Θεοδωρόπουλος γεννήθηκε το 1971 στο Μαρούσι Αττικής.

Έζησε και μεγάλωσε στην Αθήνα και το 1988 εισήχθη στην Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με υποτροφία του ΙΚΥ ως πέμπτος στη σειρά κατάταξης. Το 1994 Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές σπουδές του και βραβεύτηκε από την εταιρία “Colgate Palmolive” για την τελική βαθμολογία αποφοίτησης για το έτος 1994.

Από το Σεπτέμβριο του 1994 έως το Σεπτέμβριο του 1995 διατέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του εργαστηρίου Περιοδοντολογίας της Οδοντιατρικής Σχολής Αθήνας, οπότε και ξεκίνησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Περιοδοντολογίας στην ίδια σχολή.

Το Δεκέμβριο του 1998 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα εκπαίδευσης και έλαβε τίτλο κλινικής εξειδίκευσης στην Περιοδοντολογία και παράλληλα τίτλο Master of Science (MSc) στη Βιολογία Στόματος.

Από τον Ιανουάριο του 1999 έως τον Ιανουάριο του 2000 υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στην πολεμική αεροπορία. Άσκησε Γενική Οδοντιατρική και Περιοδοντολογία στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και στην 3η ΜΚΣΕ της Πάρνηθος όπου ανέλαβε εξαρχής την επαναλειτουργία παλαιού οδοντιατρείου.

Από τον Ιανουάριο του 2000 έως τον Αύγουστο του 2005 εργάσθηκε σαν Περιοδοντολόγος σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας, με κύριο αντικείμενο Περιοδοντολογία, χειρουργική και προσθετική εμφυτευμάτων και προσθετική αποκατάσταση ασθενών με περιοδοντίτιδα.

Από τον Οκτώβριο του 2005 εγκαταστάθηκε στην Καλαμάτα, όπου και ασκεί αποκλειστικά Περιοδοντολογία και Εμφυτευματολογία στο ιδιωτικό του ιατρείο που βρίσκεται στην πλατεία Υπαπαντής. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει στην αποκατάσταση σύνθετων περιπτώσεων αποδιοργάνωσης του στόματος λόγω περιοδοντίτιδας και στην εφαρμογή τεχνικών αναγέννησης κατεστραμμένων ιστών για την τοποθέτηση οστεοενσωματούμενων εμφυτευμάτων.

Από το Νοέμβριο του 2009 συμμετέχει στην επιμόρφωση γενικών οδοντιάτρων και ήταν ομιλητής σε σεμινάρια στην Καλαμάτα, Σπάρτη, Κόρινθο, Βέροια σε συνεργασία με τοπικούς Οδοντιατρικούς Συλλόγους πάνω στη χειρουργική εμφυτευμάτων. Κατανοώντας την ανάγκη της συνεχούς ενημέρωσης και ανανέωσης της επιστημονικής γνώσης, συμμετέχει ο ίδιος τακτικά σε αρκετά συνέδρια και σεμινάρια πάνω στο αντικείμενο της ειδικότητάς του και προσπαθεί να παρακολουθεί τις επιστημονικές εξελίξεις μέσα από την μελέτη της βιβλιογραφίας. Είναι ένθερμος υποστηρικτής της Οδοντιατρικής πράξης που βασίζεται στη γνώση και τεκμηρίωση και αυτό προσπαθεί να εφαρμόζει και στο ιδιωτικό του ιατρείο.

Ο Ιωάννης Θεοδωρόπουλος είναι μέλος του Οδοντιατρικού συλλόγου Μεσηννίας, τακτικό μέλος της Ελληνικής Περιοδοντολογικής Εταιρίας και της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Περιοδοντολογίας και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Οστεοενσωμάτωσης.