Ιατρείο Περιοδοντολογίας και Εμφυτευμάτων
Ιωάννης Α. Θεοδωρόπουλος Περιοδοντολόγος, DDS MSc

Η πρώτη επίσκεψη

- Τι θα συμβεί στην πρώτη επίσκεψη στο ιατρείο;

Εκτός από την αρχική γνωριμία με τον ιατρό και το προσωπικό και κάποια προσωπικά στοιχεία που θα σας ζητηθούν, θα γίνει μόνο εξέταση και αρχική διάγνωση του προβλήματος σας. Στο πρώτο ραντεβού, θα αφιερώσουμε κάποιο χρόνο (συνήθως γίνεται στα 30 λεπτά) ώστε να συζητήσετε αναλυτικά το πρόβλημά σας, την αιτία του και τον τρόπο θεραπείας.

- Θα γίνουν κάποιες εργασίες στο πρώτο ραντεβού;

ΟΧΙ. Το πρώτο ραντεβού είναι καθαρά διαγνωστικό, ενημέρωσης και οργάνωσης των επόμενων ραντεβού που απαιτούνται για το πρόβλημά σας. Φυσικά, για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να προηγηθεί η εξέταση από τον ιατρό. Εξαίρεση είναι αν έχετε κάποιο επείγον πρόβλημα, πόνο για παράδειγμα, οπότε άμεση προτεραιότητα θα είναι η αντιμετώπισή του το συντομότερο δυνατό.

- Θα πονέσω στην πρώτη επίσκεψη;

Φυσικά όχι. Το ίδιο ισχύει για όλο το φάσμα εργασιών από τις απλούστερες έως τις πιο σύνθετες. Σήμερα, η οδοντιατρική επιστήμη είναι σε θέση να ασκείται απολύτως ανώδυνα σε όλη την έκτασή της.

- Εάν είμαι ανήλικος ;

Στην περίπτωση που δεν έχετε συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας σας, θα πρέπει να συνοδεύεστε από κάποιον κηδεμόνα σας.

- Εάν έχω κάποιο κινητικό πρόβλημα;

Εάν έχετε κάποιο πρόβλημα μετακίνησης, θα ήταν καλό να μας ενημερώσετε εκ των προτέρων. Το προσωπικό του ιατρείου ευχαρίστως θα σας βοηθήσει να προσεγγίσετε τον χώρο του ιατρείου. Επιθυμητό θα ήταν βέβαια να σας συνοδεύει κάποιος δικός σας ώστε να σας βοηθήσει στην μετακίνηση.

- Θα πληρώσω στην πρώτη μου επίσκεψη; Συνήθως η χρέωση στην πρώτη επίσκεψη είναι ανάλογη του προβλήματος που αντιμετωπίζετε και εξαρτάται από τον χρόνο που θα χρειαστεί ο ιατρός να σας εξετάσει και να σας ενημερώσει για το πρόβλημά σας και από το αν θα χρειαστεί να γίνει άμεσα κάποια ιατρική πράξη.

- Υπάρχει σύμβαση με ασφαλιστικά ταμεία;

ΟΧΙ. Ο περιοδοντολόγος είναι και αυτός οδοντίατρος , ειδικευμένος. Οι συμβάσεις με τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν καταγγελθεί από όλους τους οδοντιατρικούς συλλόγους και έχουν μείνει εδώ και πολλά χρόνια στάσιμες - ανενεργές. Με ευθύνη της πολιτείας, δυστυχώς, το μεγαλύτερο κομμάτι της οδοντιατρικής περίθαλψης βαρύνει τους ασφαλισμένους. Ευχαρίστως όμως, θα σας συμπληρώσουμε τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να υποβάλλετε στο ταμείο σας αίτηση για να σας επιστραφεί ένα μέρος από την συνολική δαπάνη της θεραπείας, αρκεί ο ασφαλιστικός σας φορέας να το επιτρέπει.