Εμφύτευμα στην πρόσθια αισθητική ζώνη

Η τοποθέτηση και η προσθετική αποκατάσταση εμφυτευμάτων στο πρόσθιο τμήμα της γνάθου και ιδίως της άνω γνάθου αποτελεί αδιαμφισβήτητα μια πρόκληση για τον οδοντίατρο. Δεν αρκεί απλά η δημιουργία μιας άρτια τεχνικά και βιολογικά εργασίας, αλλά θα πρέπει να συνεκτιμηθούν, τόσο στο χειρουργικό όσο και στο προσθετικό κομμάτι, η διαμόρφωση των ούλων και των μεσοδόντιων θηλών, εάν φυσικά θέλουμε να επιτύχουμε ένα αισθητικά αποδεκτό αποτέλεσμα.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην προσωρινή προσθετική αποκατάσταση που τοποθετείται μετά το χειρουργείο για το επόμενο χρονικό διάστημα των 4-6 μηνών, τόσο για τη σωστή καθοδήγηση της επούλωσης των ιστών, όσο και για την ικανοποίηση του ασθενούς , ο οποίος επιθυμεί να διατηρήσει το χαμόγελό του.

Στις παρακάτω φωτογραφίες παρουσιάζεται το περιστατικό ενός ασθενή, ο οποίος προσήλθε στο ιατρείο με έλλειψη του ενός πλάγιου τομέα της άνω γνάθου. Ο ασθενής αρχικά παραπέμφθηκε σε ορθοδοντικό για την εξασφάλιση χώρου πριν την τελική τοποθέτηση του εμφυτεύματος.

Εν τέλει το αποτέλεσμα ικανοποίησε τις δύσκολες απαιτήσεις της αισθητικής ζώνης, καθώς επιτεύχθη τόσο η σωστή διαμόρφωση των ούλων, όσο και η απόλυτη εξομοίωση της προσθετικής εργασίας με τα υπόλοιπα φυσικά δόντια.